Achter het masker nu verkrijgbaar in de boekhandel!

Als klein jongetje was Dave ervan overtuigd dat hij alles kon worden wat hij wilde. Hij was brutaal, sociaal, slim en zat vol dromen. De wereld lag aan zijn voeten, maar er was één probleem: die voeten stonden op de steunen van een elektrische rolstoel. Zijn ondernemende, avontuurlijke geest is geboren in een lichaam met spastische cerebrale parese.

Dit boek gaat over zijn pogingen te ontsnappen aan dat lichaam. Door te dromen, door lieve zorgzame meisjes te versieren en door toch zo veel mogelijk zijn eigen pad te kiezen. Hij heeft het zijn ouders, begeleiders en vriendinnen flink moeilijk gemaakt. Hij maakte niet de meest logische keuzes voor iemand met een beperking, maar het waren altijd zijn keuzes.

Geen Disney-verhaal

Boeken over mensen met een beperking moeten altijd inspirerend zijn. Ze winnen de Paralympische Spelen, worden CEO van een succesvol bedrijf of blijken uitzonderlijke genieën. Dave niet. Hij is een simpele man van veertig jaar oud, die een normaal leven wil. Hij wil liefde, autonomie, privacy en rust in mijn hoofd. Dat blijkt al moeilijk genoeg.

We lezen vaak Disney-versies van verhalen over mensen met een beperking. Daves verhaal is een echt verhaal, inclusief alle rauwe randjes en zonder pasklare oplossingen. En ik vind het verschrikkelijk bijzonder dat ik het samen met hem heb mogen schrijven.

Nu te koop!

‘Achter het masker’ is vanaf vandaag verkrijgbaar via Uitgeverij Palmslag en alle (online) boekhandels.

Boek levensverhaal Dave Lenaards

Share your thoughts