Hoe krijg je echt waardevol contact met opa en oma nu iedereen op afstand moet blijven?

Het is een rare tijd. Mensen blijven thuis, en in Nederland dreigen duizenden ouderen eenzaam te worden. Er is daarom steeds meer behoefte aan middelen om contact met elkaar te hebben. Met het boek In mijn tijd worden generaties met elkaar verbonden. Korte informatieve tekstjes over vroeger en mooie oude foto’s dienen als inspiratie voor bijzondere gesprekken tussen opa’s, oma’s, kinderen en kleinkinderen. In mijn tijd verschijnt op 4 mei bij Uitgeverij Spectrum, in samenwerking met Omapost.

Opa’s en oma’s zijn lopende encyclopedieën over vervlogen tijden, ze hebben een heel leven achter de rug en bijzondere dingen zien gebeuren. Huizen zonder badkamer, badkleding met mouwen, lekker verantwoord afvallen met een sherrydieet, de opkomst van de discotheek, demonstraties tegen kernwapens en eerste liefdes. Hoe leuk is het om samen met je opa of oma te praten over vervlogen tijden die soms ook verdacht veel op deze tijd lijken?

Met dit boek leer je je opa en oma in no time beter kennen. Met behulp van vragen, foto’s, verhalen van anderen en leuke feiten, ga je samen terug in de tijd. Misschien kom je erachter dat er helemaal niet zoveel veranderd is. Of juist wel! Het boek geeft gespreksonderwerpen die echt ergens over gaan, om van elkaar te leren, om met elkaar te lachen en dichter tot elkaar te komen. Ook aan de telefoon. Juist in tijden van quarantaine, nu we wel een beetje extra liefde en verbinding kunnen gebruiken.

Vanaf 4 mei 2020 verkrijgbaar bij je lokale boekhandel. #kooplokaal

Share your thoughts