Een standaard biografie laten schrijven

Komt uw pensioenleeftijd in zicht of geniet u nu al van een leven zonder vaste werkverplichtingen? Dit is hét moment om alvast terug te blikken op een mooi leven. U heeft al heel wat meegemaakt in het leven, maar er ligt ook nog veel moois in het verschiet. Is het niet tijd voor een terugblik op al die gebeurtenissen en verhalen? Laat uw biografie schrijven! Of dat van een dierbare, als het perfecte cadeau!

We blikken terug op alle mooie, ingrijpende en bijzondere gebeurtenissen van uw leven en we zoeken de rode draad waarlangs uw leven zich heeft afgespeeld. Aan de hand van uitgebreide vragenlijsten en persoonlijke interviews schrijven we een boek dat recht doet aan het uitzonderlijke leven dat u heeft gehad.

Hoe gaat het schrijven van een biografie in zijn werk?


Stap 1

Het begint allemaal met een kop koffie. De enige manier waarop een levensverhaal goed kan worden, is als de schrijver en de gebiografeerde goed met elkaar overweg kunnen. In een eerste gesprek bespreken we de ideeën voor het boek en komen we samen tot een plan dat bij uw verhaal en budget past. 

Stap 2

We gaan aan de slag! U ontvangt van mij een uitgebreide vragenlijst om uw geheugen een beetje op weg te helpen, waarna ik bij u langs kom voor een aantal lange goede gesprekken. U zult vooral praten en ik zal vragen stellen en aandachtig luisteren. Indien nodig plannen we ook gesprekken met familieleden en vrienden om uw verhaal zo goed mogelijk vorm te geven.

Stap 3

Als de eerste gesprekken achter de rug zijn, ga ik aan de slag met de grove verhaallijn, waar ik structuur en een goede spanningsboog in aanbreng. Ik presenteer u deze opbouw en hoofdstukindeling, waarop u mij akkoord geeft om aan de slag te gaan. 

Stap 4

Het schrijven van uw verhaal neemt 6 à 8 weken in beslag.

Stap 5

Als ik klaar ben met schrijven, mag u het verhaal lezen. U bent kritisch en geeft mij feedback op het geheel. Misschien wilt u de gebeurtenissen uit uw jeugd wat milder verwoorden of herinnert u zich een bijzondere gebeurtenis die u alsnog in het boek wilt laten opnemen. Dit mag allemaal (in alle redelijkheid natuurlijk)! Dit is uw verhaal en in deze eerste redactieronde krijgt u uitgebreid de ruimte om suggesties te doen.

Stap 6

Na uw eerlijke feedback maak ik het verhaal in ongeveer 20.000 woorden (80 boekpagina’s) af. We controleren het nog goed op stijl- en spelfouten en voeren de laatste correcties door.